OM GLUTT.SE

Varje dag rapporteras flera tusen fynd av fåglar till Artportalen. Bland så många rapporter kan det vara svårt att hitta guld­kornen – man ser inte skogs­sångaren för alla träd­piplärkor. Glutt ger en över­sikt av läget i fågel-Sverige. Här får du koll på de hetaste fynden och senaste trenderna utan att dyka ner bland tusentals rapporter. Det räcker med en glutt.

Om hemsidan

Glutt bygger helt och hållet på data från Artportalen vid ArtDatabanken SLU som sammanställs och analyseras automatiskt på Glutts egen server. Jag tar inte ansvar för att informationen alltid är korrekt och uppdaterad.

Sedan januari 2022 sponsrar Club300 kostnaderna för att driva Glutt.

Många av idéerna bakom Glutt är lånade. Exempelvis är layouten av fyndvisningen i hög grad inspirerad av Kustobsar, och listorna med fler och färre fynd än vanligt är en reproduktion av liknande listor som fanns i en tidigare version av Artportalen. All cred går förstås till folket bakom dessa sidor!

För hjälp och tips kring funktionerna på glutt.se finns det en liten -symbol under varje rubrik. Klicka gärna på den!

Rapportera

Rapportering görs via Artportalen. Lite information om vad som kan vara bra att tänka på när man rapporterar fåglar till Artportalen finns sammanfattat på Rrk Göteborgs hemsida.

Vem ligger bakom Glutt?

Mitt namn är Magnus Rahm. Jag har skådat fågel mer än halva livet men är tillräckligt ung för att inte ha upplevt tiden innan fågelrapportering huserade på nätet. Glutt har jag byggt som ett litet fritidsprojekt för att lära mig mer om webbutveckling, men också för att lättare kunna hålla mig uppdaterad om vad som händer i fågel-Sverige.

Har du idéer eller synpunkter på Glutt? Kontakta mig gärna på jmagnusrahm@gmail.com!

Till startsidan